لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۲

تهران همزمان با جلسه قدرت های جهان برای بازبينی استراتژی ايران پيامی منفی فرستاده است


* ماهواره ايران فعلا زنگ خطر را به صدا درنياورده است

واشنگتن تايمز زيرعنوان"ماهواره ايران ساعت را به عقب باز می گرداند" می نويسد رژيم ايران همزمان با برگزاری سی امين سالگرد انقلاب اسلامی، با تکنولوژيی وارد عصر فضا شد که بيش از پنجاه سال است غرب به آن دسترسی دارد . مقامات اطلاعاتی آمريکا و کارشناسان تسليحات ميگويند اين ماهواره، وراکتی که آن را به فضا برد، متکی به تکنولوژی عصر اسپوتنيک است- تکنولوژيی که نام خود را از ماهواره ای ميگرد که روز چهارم اکتبر ۱۹۵۷ به فضا پرتاب شد، و مسابقه ای فضائی را ميان آمريکا و روسيه بوجود آورد.

واشنگتن تايمز اظهارات ديويد آلبرايت رئيس انستيتوی علوم و امنيت بين المللی، بنيادی تحقيقاتی در واشنگتن را نقل ميکند که ميگويد تکنولوژی اسپوتنيک - گوی فلزی کوچکی که بیپ بيپ بيپ ميکند- مشابه يک کلاهک اتمی يا يک ماهواره مخابراتی نيست. فرستادن اشيائی سنگين تر و پيچيده تر به فضا يا به مسير يک قاره، سخت تر است. اين آزمايش به ما ميگويد آنها هنوز به تکنولوژی راکت های چند مرحله ای دوربرد، که لازمه پرتاب کلاهکی پيشرفته است، مجهز نشده اند.

واشنگتن تايمز می نويسد يک مقام آمريکائی مسئول در امور منع گسترش و اشاعه تسليحات اتمی نيز، به اين شرط که به دليل حساسيت موضوع از وی نام برده نشود، نظر آقای آلبرايت را تائيد کرد و گفت فعلا معلوم نيست ايران قصد چه استفاده ای از اين ماهواره را دارد. اما زنگ های خطرهم برای پرتاب آن به صدا در نيامده است.

* اسرائيل پرتاب ماهواره ايران را دليلی ديگر برای تشديد تحريم ها ميداند

جروسلام پست زير عنوان"براک تشديد تحريم ها را در واکنش به پرتاب ماهوره ايران توصيه ميکند" می نويسد اهود براک وزير دفاع اسرائيل روز چهارشنبه هشدار داد ماهواره ای که ايران به فضا فرستاد معرف مقاصد نظامی آن و عاملی برای نگرانی جامعه بين المللی است.

جروسلام پست اظهارات آقای براک را نقل ميکند که پرتاب ماهواره را برای ايران دستاوردی در زمينه تکنولوژی و نخستين گام در جهت توانائی های بالقوه اطلاعاتی و نظامی توصيف کرده است و ميگويد اين دليل ديگری است که جامعه بين المللی بايد تحريم های عليه ايران را سخت تر و بيشتر کند.

جروسلام پست همچنين اظهارات ژنرال بن اسرائيل رئيس سابق آژانس فضائی اسرائيل را نقل ميکند که گفته است پرتاب ماهواره توسط ايران معرف دسترسی تهران به توانائی هائی جديد و پيشرفته ای است که شليک موشک های بالستيک قادر به حمل کلاهک های اتمی به قاره اروپا را برايش امکان پذير ميکند.

* اروپائی ها اهرم ديپلماتيک برای پيشبرد مذاکرات مستقيم آمريکا و ايران را فراهم ميکنند

نيويورک تايمز زير عنوان"برنامه اوباما در باره ايران مذاکره و قاطعيت است" به نقل از دستياران پرزيدنت اوباما و کارشناسانی که در باره ايران به دولت نظرات مشورتی ميدهند می نويسد دولت اوباما ممکن است در ماههای آينده موضعی سخت عليه تهران اتخاذ کند ضمن آنکه پيام ميدهد برای پيشبرد مذاکرات مستقيم با مقامات ايران آمادگی دارد.

نيويورک تايمز می نويسد در حاليکه انتظار ميرود آقای اوباما موضع دولت بوش را در مورد مذاکره با ايران نرم تر کند، دستياران اش ميگويند وی ممکن است خواستار تحريم هائی سخت تر بشود.

نيويورک تايمز می نويسد بعضی از کشورهای اروپائی تلويحا گفته اند برای تحريم های بيشتر عليه ايران آمادگی دارند و اين را اهرمی ديپلماتيک می بينند که می تواند به پيشبرد مذاکرات مستقيم ميان آمريکا و ايران منجر شود.

* آمادگی واشنگتن برای تماس ديپلماتيک با تهران بار مسئوليت بروز بحران را به دوش احمدی نژاد می اندازد


وال استريت جرنال زير عنوان"خبرپرتاب ماهواره ايران مايه ای برای تحريک نگرانی آمريکاست" پرتاب ماهواره ايران را عاملی برای شکل گرفتن اين نگرانی در واشنگتن و در ميان متحدين آمريکا توصيف کرده است که تهران ممکن است در باره برنامه اتمی اش بيشترمتمايل به زور آزمائی باشد تا گفتگو.

وال استريت جرنال می نويسد ديپلمات های آمريکائی و عرب ميگويند ايران تقريبا هيچ نشانه ای ابراز نکرده است که حاکی از آمادگی برای پاسخ به پيشنهاد پرزيدنت اوباما در مورد مذاکراتی در سطح بالا باشد، ضمن آنکه محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری و ديگر مقامات ايران شرايطی کاملا دشوار را برای چنين مذاکراتی وضع ميکنند.

وال استريت جرنال می نويسد بسياری از تحليل گران خاورميانه از نيت اوباما برای تماس ديپلماتيک با ايران جانبداری ميکنند، حتی اگر به مذاکراتی در سطح بالا منجر نشود. آنها ميگويند آمادگی واشنگتن برای تماس ديپلماتيک با تهران به احتمال قوی بار مسئوليت را در صورت بروز بحرانی بر سر برنامه اتمی ايران به دوش احمدی نژاد ميگذارد.

* تهران همزمان با جلسه قدرت های جهان برای بازبينی استراتژی ايران پيامی منفی فرستاده است

واشنگتن پست زير عنوان"قدرت های جهان برای بازبينی استراتژی ايران ملاقات ميکنند" با اين يادآوری که جلسه روز چهارشنبه قدرت های جهان در آلمان نخستين جلسه ای است که پس از پيشنهاد پرزيدنت اوباما در مورد آمادگی برای مذاکرات مستقيم با ايران بر سر برنامه اتمی اش تشکيل ميشود می نويسد اما همزمان با جمع شدن آنها در شهر ويسبادن، يک نماينده آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد در ايران احتمال تغيير در مناسبات قطع شده با واشنگتن را رد کرده است.

واشنگتن پست اظهارات حجت الاسلام علی معبودی نماينده ولی فقيه در سپاه پاسداران زنجان را نقل ميکند که گفته است مخالفت با رژيم صهيونيستی و دفاع از افراد مظلوم جزو ستون های انقلاب اسلامی است و مناسبات ايران و آمريکا بخاطر آنکه اوباما رئيس جمهوری آمريکا شده است عوض نخواهد شد.

واشنگتن پست بخشی از مقاله ای را نقل ميکند که روز چهارشنبه از فرانک والتر اشتان ماير وزير امورخارجه آلمان در زود دويچه زايتونگ به چاپ رسيد و ضمن تاکيد بر ضرورت پاسخ دادن رهبران ايران به پيشنهاد پرزيدنت اوباما ميگويد به آنهائی که در تهران مسئول هستند توصيه ميکنم از اين فرصت استفاده کنند.

XS
SM
MD
LG