لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۲

گزارش سیاسی: سیاست دولت اوباما در آمریکای لاتین


رولیما پالاچیو، خبرنگار صدای آمریکا، واشنگتن

بنا به گفته کارشناسان دولت جدید ایالات متحده در آمریکای لاتین با مسائل متعددی روبرو خواهند شد.

سیاست دولت اوباما در آمریکای لاتین بر ونزوئلا و کوبا متمرکز خواهد بود.

کارشناسان مسائل آمریکای لاتین معتقدند احتمالاً این منطقه از اولویت های اصلی سیاست خارجی دولت اوباما نخواهد بود اما مسائل مربوط به کوبا و ونزوئلا به احتمال زیاد بیشتر توجه دولت را جلب خواهد کرد.

گروهی از کارشناسان امور آمریکای لاتین اخیراً در دیداری در واشنگتن، سیاست های احتمالی دولت پرزیدنت اوباما را در قبال کشورهای این منطقه مورد بحث و بررسی قرار دادند.

کارشناسان بر این باورند دولت های کوبا به رهبری رائول کاسترو و ونزوئلا به رهبری هوگو چاوز، به احتمال زیاد مرکز توجه دولت اوباما و سیاست های وی در قبال آمریکای لاتین خواهد بود.

پرزیدنت اوباما در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده داده بود محدودیت های سفر اتباع آمریکای کوبایی تبار را که دولت جرج بوش اعمال کرده بود، تسهیل خواهد کرد.

در ضمن آقای اوباما در روزهای اول فعالیت دولت خود با امضای حکمی دستور داد تا بازداشتگاه گوانتانامو برای مدت یک سال تعطیل شود.

دَن اریکسون، تحلیلگر مرکز گفتگوی «اینتر آمریکا» به واسطه چنین اقداماتی احتمال برقراری گفتگو بین آقای اوباما و آقای کاسترو را پیش بینی می کند.

دن اریکسون می گوید :« رائول کاسترو در موارد متعددی گفته است اگر ایالات متحده پیش شرطی تعیین نکند، آماده است تا با آمریکا وارد گفتگو شود. وی در حقیقت گوانتانامو را به عنوان محل گفتگو بین خود و باراک اوباما پیشنهاد کرده است.»

سیاست ایالات متحده در قبال ونزوئلا نیز مسئله دیگر مورد توجه دولت اوباما خواهد بود. کارشناسان معتقدند مناسبات آمریکا با این کشور بیشتر به قیمت جهانی نفت و نتیجه رفراندوم ۱۵ فوریه در ونزوئلا که دوره ریاست جمهوری را تمدید می کند، بستگی خواهد داشت.

دیوید مایرز، کارشناس دانشگاه ایالتی «پن» می گوید :« اگر قیمت جهانی نفت افزایش یابد و نتیجه رفراندوم به نفع رییس جمهوری کنونی تمام شود، پایه های قدرت پرزیدنت چاوز مستحکم تر خواهد شد ولی اگر قیمت نفت پایین بماند و چاوز برنده نهایی این رفراندوم نباشد، وی ناچار است موضع آشتی جویانه تر و محتاط تری را برگزیند و احتمال دارد شاهد ظهور یک چاوز دموکرات باشیم.»

مایرز می گوید ارقام یک نظرسنجی عمومی که اخیراً برگزار شده نشان می دهد رهبر ونزوئلا مورد تایید ۵۷ درصد مردم است ولی این به معنای پیروزی وی در رفراندوم نیست.

برخی از کارشناسان مسائل آمریکای لاتین در دیدار اخیر خود در دانشگاه «جرج واشنگتن» عملکرد دولت اوباما در رویارویی با رکود اقتصادی و تاثیر آن بر سیاست آمریکا در قبال کشورهای آمریکای لاتین را مورد بررسی قرار دادند.

آنها می گویند این سیاست ها در باز ماندن بازار ایالات متحده به روی کشورهای آمریکای لاتین و تداوم گردش پول و سرمایه گذاری در این کشورها تعیین کننده خواهد بود.

خوزه میگوئیل اینسولزا، دبیر کل سازمان «امریکن استیتز» در جمع حضار شرکت کننده در جلسه گفت :« واشنگتن صرفاً نباید به عادی سازی مناسبات خود با همسایگانش توجه کند بلکه باید تجارت سودمند با این کشورها را نیز در نظر داشته باشد. آمریکای لاتین در مجموع نسبت به اتحادیه اروپا، شریک تجاری بزرگتری برای ایالات متحده است. مکزیک دومین و بهترین شریک تجاری ایالات متحده است.»

سینتیا مک کلینتاک، مدیر مطالعات آمریکای لاتین در دانشگاه «جرج واشنگتن» با اشاره به حس خوش بینی در منطقه نسبت به دولت جدید اوباما می گوید :« احساس کلی این است که مسائل مربوط به آمریکای لاتین در اولویت بالا نخواهند بود و شرایط کنونی که مناسبات واشنگتن با آمریکای لاتین در مقایسه با خاورمیانه دوستانه است، مثبت تلقی می شود.»

کارشناسان بر این امر توافق دارند که مسائل دیگری همچون مهاجرت، تجارت آزاد با پاناما و کلمبیا و مبارزه علیه قاچاق مواد مخدر، احتمالاً در دولت اوباما مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.


XS
SM
MD
LG