لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۵

گزارش هنری: نمایش فیلم ترانه تنهایی تهران در جشنواره سینمایی فیلم های ایرانی در دانشگاه لس آنجلس




جشنواره سالیانه فیلم های ایرانی که از ۱۸ سال پیش در بخش آرشیو فیلم و تلویزیون دانشگاه لس آنجلس توسط حمید نفیسی، یکی از فارغ التحصیلان ایرانی رشته سینما از این دانشگاه، پایه گذاری شده است کار خود را از این هفته و به مدت شش هفته آغاز می کند.

جشنواره فیلم های ایرانی در حقیقت نوعی سرسپردن به سینمای پیشرو دو دهه اخیر ایران و ایجاد ارتباط فرهنگی بین تماشاگران غیر ایرانی با فرهنگ ایران از طریق نمایش فیلم های هنری است.

جشنواره فیلم های ایرانی آرشیو فیلم و تلویزیون دانشگاه لس آنجلس، امسال نیز شامل یک مجموعه متنوع از برگزیده ای از تازه ترین آثار فیمسازان داخل ایران می باشد.

در فستیوال امسال ۶ فیلم داستانی بلند از فیلمسازان ایرانی از داخل و و خارج از ایران، ۵ فیلم مستند و ۵ فیلم کوتاه به نمایش گذاشته خواهد شد.

کیوریتور و متصدی انتخاب فیلم های امسال جشنواره، پل ملکولم می گوید:« بیشتر این فیلم ها در عین حالی که ریشه های عمیقی در فرهنگ ایرانی دارند در حقیقت مسائل بشری را مطرح می کنند که همه ما در هر جای جهان که باشیم با آن آشنایی داریم و می توانیم با آن ارتباط برقرار کنیم.»

یکی از دلایل موفقیت جشنواره فیلم های ایرانی دانشگاه لس آنجلس ، حمایت جامعه ایرانی و استقبال ایرانیان شهر لس آنجلس از فیلم های هنری است که هرسال در طول این جشنواره به نمایش گذاشته می شود. بسیاری از این فیلم ها به خاطر مشکل سانسور هرگز مجوز نمایش در داخل کشور را به دست نمی آورند. از طرفی، اغلب این فیلم ها به خاطر عدم وجود جنبه های تجارتی لازم، گاه حتی امکان نمایش در سینماهایی که فیلم های ایرانی را برای ایرانیان شهرهای بزرگی چون لس آنجلس و نیویورک به نمایش می گذارند را نیز پیدا نمی کنند.

پل ملکوم معتقد است: « فیلم های برگزیده جشنواره امسال می تواند بیش از هر دیدگاه سیاسی و تحلیلی رایج، وضعیت موجود در داخل ایران و شرایط زندگی مردم در این کشور را به خوبی به نمایش بگذارد. »

جشنواره فیلم های ایرانی امسال، کار خود را با نمایش فیلم ترانه تنهایی تهران ساخته سامان سالور و محصول مشترک ایران و فرانسه در سینمای « بیلی وایلدر» در موزه آرمن همر لس آنجلس – یک موزه هنری وابسته به دانشگاه لس آنجلس آغاز کرد.

فیلم « ترانه تنهایی تهران» داستان تلخ و شیرین دو پسرخاله شهرستانی، حمید کوتوله ای اهل مجادله و دعوا و بهروز، یک سرباز پیشین و عصبی اما ساکت و آرام جنگ است که برای امرار معاش به کار مخفیانه نصب آنتن های تلویزیون ماهواره ای در تهران اشتغال دارند.

سامان سالور توانسته است دو شخصیت متضاد حمید و بهروز را به زیبایی در مقابل یکدیگر قرار داده و در نهایت تلفیق کند. کلمات نیشدار و تند و تلخ حمید، جوان شهرستانی ناقص الخلقه که زمین و زمان را به باد استهزا می گیرد در مقابل یاوه گویی های مضحک و بی معنی بهروز که سال هاست آرزومندی در زندگی را به دست فراموشی سپرده است در کنار هم قرارمی گیرند. در حالی که این دو می کوشند تا دنیا را برای مشتریان ثروتمند خود از طریق نصب آنتن های ماهواره ای به ارمغان بیاورند، رویاهای هریک از آن ها از همیشه غیرقابل دسترس تر باقی می ماند.

فیلم ترانه تنهایی تهران، با فیلمبرداری چشمگیر تورج اصلانی به خاطره بهروز جلیلی بازیگر درگذشته نقش بهروز در فیلم اهدا شده است.

از فیلم های برجسته دیگر فستیوال امسال دانشگاه لس آنجلس، فیلم « سه زن» ساخته منیژه حکمت با شرکت نیکی کریمی، آواز گنجشگ ها فیلم برگزیده فستیوال برلین ۲۰۰۸ ساخته مجید مجیدی و فیلم هفت زن کور، که توسط هفت زن نابینا کارگردانی شده و به خاطر حرکات غیرقابل پیش بینی دوربین از یکی از خالص ترین فورم های سینمای هنری برخوردار است.

فیلم مستند دیگری به نام « زنان کفن پوش » ساخته مشترک فرید حائری نژاد و محمد رضا کاظمی درباره گروهی از وکلای مدافع و فعالین حقوق بشری داخل ایران است که می کوشند تا با بی عدالتی های ناشی از اعدام در حکومت تحت لوای جمهوری اسلامی مقابله کنند.

فیلم زنان کفن پوش فرصتی است برای تماشاگران که موضوع این فیلم، حکم اعدام در رژیم های دیکتاتوری، را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

XS
SM
MD
LG