لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۰

ادامه گفت و گوها در سازمان ملل برای دستيابی به توافق در غزه


وزيران امور خارجه آمريکا، بريتانيا، فرانسه و اتحاديه عرب روز چهارشنبه بطور جداگانه و نيز بصورت گروهی در پشت درهای بسته جهت پايان دادن به دوهفته درگيری های مرگبار در باريکه غزه، ديدار کردند.

کاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا پس از پايان گفت و گوها گفت که برای رسيدن به توافق هنوز بايد فعاليت های بيشتری صورت پذيرد.

وزيران امور خارجه آمريکا، بريتانيا، و فرانسه اعلام کردند که برای سومين روز نيز در نيويورک خواهند ماند تا فعاليت های غرب را برای پايان بخشيدن به خصومت های اسرائيل و ستيزه جويان حماس، رهبری کنند.

اسراییل می گوید قصد دارد امروز، پنجشنبه، یک مقام وزارت دفاع را برای بحث درباره طرح فرانسه و مصر برای آتش بس در غزه به قاهره بفرستد.

مقامات اسراییلی می گویند آموس گیلاند، دستیار اهود باراک وزیر دفاع، سعی خواهد کرد از جزییات طرح آگاه شود.

پیشتر، نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه گفت اسراییل و تشکیلات خود گردان فلسطینی طرح را قبول کرده اند.

یک سخنگوی اسراییلی روزچهارشنبه گفت اسراییل فقط آتش بسی را قبول خواهد کرد که حماس را از پرتاب راکت از غزه باز دارد و از مسلح شدن دوباره ستیزه گران فلسطینی جلوگیری کند.

حماس، که کنترل غزه را در دست دارد، می گوید طرح فرانسه و مصر را مطالعه می کند. نماینده حماس همچمیم درخواست کرده است به محاصره غزه پایان داده شود.

طرح که حسنی مبارک رییس جمهوری مصر آن را روز سه شنبه اعلام کرد، می خواهد آتش بس محدود بی درنگ برقرار شود تا امکان ورود محموله های کمک های انساندوستانه به منطقه فراهم آید.

هدف از طرح این است که مصر فرصت یابد برای پایان دائمی خصومت ها بین اسراییل و حماس میانجیگری کند.

در واشنگتن، سخنگوی کاخ سفید گفت ایالات متحده علاقه مند است که بیشتر از طرح فرانسه و مصر آگاه شود. او همچنین گفت نیاز فوری به رسیدن به آتش بس در غزه وجود ندارد.

با این حال افزود برای این که آتش بس شکل بگیرد، حماس نخست باید شلیک راکت بداخل اسراییل را متوقف کند.

همچنین، شورای امنیت سازمان ملل متحد مذاکره درباره راه های پایان گرفتن جنگ در غزه را از سر گرفت.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید مقامات آمریکایی گزینه های دیگری را برای پایان مناقشه بررسی می کنند. او توضیحی نداد.

باراک اوباما رییس جمهوری منتخب آمریکا روز چهارشنبه گفت در تلاش است مسلم سازد که وقتی کارش را رسما آغاز می کند، دولت او بی رنگ به مناقشه اسراییل و حماس بپردازد. اما گفت اینک وقت آن نیست که او بیشتر درباره وضع فعلی اظهار نظر کند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای بررسی «نقض فاحش حقوق بشر در سرزمین اشغالی فلسطینی، از جمله حملات اخیر در نوار غزه» خواهان تشکیل جلسه ویژه ای در روز جمعه شده است.

کشورهای دیگر، از جمله ایران، ترکیه و سوریه نیز سعی دارند آتش بس برقرار شود.

محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز از طرح حمایت کرد و از اعضای شورای امنیت خواست از پایان گرفتن هجوم اسراییل پشتیبانی کند.

در خبری دیگر، لیبی پیش نویس قطعنامه ای را به شورای امنیت ارايه داده است که می خواهد آتش بس در غزه برقرار شود، نیروهای اسراییلی بی درنگ بیرون بروند و تمام گذرگاه های مرزی دوباره گشوده شوند.

مقامات حماس می گویند آنها ترک مخاصمه را فقط در صورتی بررسی خواهند کرد که اسراییل به حمله در غزه پایان دهد و مرزهای آن را باز کند.

اهود باراک وزیر دفاع اسراییل گفته است حملات ادامه خواهد یافت تا آن که اسراییل آنچه را او «صلح و آرامش» برای ساکنان جنوب اسراییل نامید تامین کند.

XS
SM
MD
LG