لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۷

هشدار جان مک کین نسبت به خطر تسلط اوباما، پلوسی و سناتور رید بر واشنگتن


در آستانه هفته منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سناتور دموکرات براک اوباما و سناتور جمهوریخواه جان مک کین بخش عمده ای از وقت و انرژی خود را، در ایالت هایی صرف خواهند کرد که پرزیدنت بوش در انتخابات سال دو هزار و چهار در آنها پیروز شده بود. علیرغم گزارش های حاکی از بروز اختلافات درونی در کمپین مک کین وی بی اعتنا به ادامه ی پیشتازی اوباما در نظرسنجی ها وعده داد که نهایتا شب انتخابات رای دهندگان او را به رقیب دموکرات ترجیح می دهند. سناتور اوباما امروز در اوهایو در سخنرانی مهمی که مشاورانش «کلام آخر» کمپین او توصیف کرده اند با تکیه بر پیام تغییر از رای دهندگان خواست ورق را برگردانده و بر سیاست هایی که تنها برای پیروزی انتخاباتی به شکاف در آمریکا دامن می زند نقطه پایان بگذارند.

طولانی ترین رقابت انتخابات ریاست جمهوری تاریخ آمریکا پس از دو سال وقت و صرف بیش از یک میلیارد دلار هشت روز دیگر به خط پایان می رسد.

دو رقیب جمهوریخواه و دموکرات، مک کین و اوباما، در حالی بر سر پیروزی در دو ایالت سرنوشت ساز، اوهایو و پنسیلوانیا، دست به دوئل انتخاباتی زده اند که مک کین باید در چندین سنگر دیگر جمهوریخواهان از جمله فلوریدا، ویرجینیا، کارولاینای شمالی، کلورداو، نوادا، میزوری و ایندیانا مانع پیشروی اوباما شود.

اوباما در سخنرانی دقایقی پیش خود موسوم به «کلام آخر» پرزیدنت بوش را مقصر بحران روزافزون اقتصادی معرفی کرد و گفت رویکرد رقیب جمهوریخواه در اقتصاد چیزی جز انعکاس سیاست بوش نیست.

سناتور مک کین صبح امروز در سخنرانی در اوهایو نسبت به تبعات کنترل دموکرات ها بر کاخ سفید و کنگره هشدار داد.

از سال هزار و نهصد و شصت، ریاست جمهوری جان اف کندی، به این سو هیچ کاندیدای دموکراتی بدون پیروزی در اوهایو به مقام ریاست جمهوری آمریکا نرسیده است. انتخاب کنتون، شهر صنعتی شمال شرقی اوهایو برای ایراد آنچه که کمپین براک اوباما «کلام آخر» توصیف کرده است انتخابی استراتژیک است. ایالتی که اوباما در انتخابات مقدماتی دموکرات ها ناکام از جذب آرای طبقه کارگری سفیدپوست آن را به رقیب دموکراتش هیلری کلینتون واگذار کرد. محور «کلام آخر» اتصال رقیب جمهوریخواه جان مک کین به پرزیدنت بوش است، رئیس جمهوری که از حمایت کمتر از سی درصد مردم آمریکا برخوردار است.

سناتور مک کین دیروز در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی ان بی سی گفت او با پرزیدنت بوش بر سر فلسفه مشترک حزب جمهوریخواه اتفاق نظر دارد اما، در برابر نه تنها بوش بلکه دیگران و رهبری حزب خود در مواردی ایستاده است و شواهد آن وجود دارد.

اوباما دیروز در کلورادو گفت مک کین سرانجام صادقانه اعتراف کرد که با سیاست های بوش اشتراک نظر دارد. او امروز در اوهایو تاکید کرد جان مک کین می تواند به لحظاتی در هشت سال گذشته از جمله مخالفتش با شکنجه اشاره کند که طی آن خط خود را از پرزیدنت بوش جدا کرد اما، حقیقت این است که در مورد مسائل مهم امروز چون اقتصاد او قدم به قدم در کنار بوش ایستاده بود.

اوهایو با بیست رای کالج انتخاباتی از سال دو هزار به این سو شاهد از دست رفتن دویست و پنجاه هزار شغل کارگری بوده است و با نرخ بیکاری هفت و دو دهم درصد، بالاتر از متوسط کشور شش و یک دهم درصد، به صحنه ی رقابت نزدیکی میان اوباما و مک کین بدل شده است. پیروزی پرزیدنت بوش در اوهایو بود که جایگاه او را برای یک دوره ی چهار ساله ی دیگر در کاخ سفید محکم کرد.

نظرسنجی اخیر در اوهایو اوباما را با سه درصد پیشتاز نشان می دهد در حالی که نظرسنجی ماه گذشته از پیشتازی شش درصدی مک کین حکایت داشت.

جان مک کین امروز پیش از ترک اوهایو به قصد پنسیلوانیا کانون انتقاد خود را بر کنگره، نهادی که از محبوبیتی پایین تر از پرزیدنت بوش برخوردار است، متمرکز کرد و هشدار داد پیروزی اوباما و تقویت اکثریت دموکرات ها در مجلس نمایندگان و برخورداری از اکثریت قاطع شصت سناتور در سنا یعنی افزایش مالیات و وخامت بیشتر بحران اقتصادی. مک کین اوباما، ننسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، و سناتور هری رید، رهبر اکثریت در سنا، را سه گانه ای خطرناک توصیف کرد. مک کین دیروز در زینزویل اوهایو خطاب به چند هزار حامی اش گفت باید در اوهایو پیروز شویم.

اوباما که دیروز در کلورداو برای بیش از یکصد هزار تن سخنرانی می کرد علیرغم پیشتازی در نظرسنجی ها در این روزهای پایانی شخصا برای دعوت مردم به رای زودهنگام آستین بالا زده و دست به تلفن شده است.

اوباما در سخنرانی اش به رای زودهنگام و روز جمعه پرزیدنت بوش به سناتور مک کین اشاره کرد و تاکید کرد نباید بگذاریم مشعل از بوش به مک کین دست به دست شود.

گرچه اعضای کمپین اوباما سخنرانی امروز را «کلام آخر» توصیف کرده اند اما، انتظار می رود در چند روز آتی بر موضوعات خاصی تاکید شود.

روز چهارشنبه سناتور اوباما آگهی تلویزیونی نیم ساعته ای را برنامه ریزی کرده است و بنا به گزارش ها کمپین او همچنین چگونگی انتقال قدرت را در کاخ سفید در دست بررسی دارد.

سارا پیلین، کاندیدای معاونت سناتور مک کین و فرماندار آلاسکا، که این روزها زیر فشار دوباره رسانه ها بر سر خرید لباس های گرانقیمت قرار دارد ضمن رد این اتهامات اوباما را مورد انتقاد قرار داد که پیش از پیروزی دور افتخار می زند.

در عین حال، گزارش هایی از رسانه ها شنیده می شود که از اختلافات درونی در کمپین سناتور مک کین بر سر اظهار نظرات سارا پیلین حکایت دارد. مهمترین روزنامه ایالت آلاسکا هم رقیب دموکرات را به فرماندار آن ایالت ترجیح داده است.

در این روزهای پایانی بسیار مهم است به آنچه که کمپین تعیین می کند عمل کرد و کاری انجام نداد که فرصت جبرانش وجود نداشته باشد.

اما، برخی در رسانه ها می گویند پیلین از کنترل بیش از حد کمپین بر خودش گله مند است و شاید فکر می کند نحوه ی اداره او به ضررش تمام شده است. بنا به این گزارش ها اختلافاتی میان مشاوران او و مشاوران مک کین بروز کرده است و دیده شده خانم پیلین خارج از متن تنظیم شده سخنرانی صحبت می کند.

اختلاف او با مک کین بر سر جمع آوری کمپین در ایالت میشیگان، و نحوه سیاست آمریکا در برابر کره شمالی از جمله نمونه های آشکار اختلاف میان مک کین و پیلین است.

او دیشب بار دیگر مساله لباس های گرانقیمت خریداری شده برای او توسط حزب جمهوریخواه را مطرح کرد تا از خود دفاع کند. اما، تکرار این امر باعث می شود کمپین در فرصت اندک باقیمانده از پیام اصلی خارج شود.

آنکوراژ، بزرگترین روزنامه ی آلاسکا، در سرمقاله اش نوشته است انتخاب پیلین به تغییر چشم انداز سیاسی آلاسکا منجر می شود اما، در این انتخابات مساله بر سر پیلین نیست بلکه مساله این است که در این دوران حیاتی برای کشور انتخاب مک کین امری نادرست است و اوباما با نمایش تحلیل های متفکرانه اش و برخورداری از مشاورانی برجسته، و ارائه آرامش و ثبات در رهبری، امیدهای بسیاری را با خود به کاخ سفید می برد.

بطور کلی وضعیت دو کاندیدا در هشت روز مانده به انتخابات در هشت ایالت سرنوشت ساز این گونه است. در اوهایو، ویرجینیا، کارولاینای شمالی، میزوری، و نوادا اوباما با اختلافی نه چندان از مک کین در پیش است اما، مک کین با اختلافی ده درصدی در ویرجینیای غربی و شش درصدی در ایندیانا اوباما را پشت سرگذاشته است.

در فلوریدا ایالتی که سرنوشت انتخابات سال دوهزار را رقم زد هر دو کاندیدا رقابت شانه به شانه دارند.

روز چهارشنبه بیل کلینتون، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، و اوباما برای نخستین بار در یک کمپین انتخاباتی مشترک در اورلاندو فلوریدا شرکت می کنند.

نظرسنجی ها نشان می دهد که اوباما در تمام ایالت هایی که جان کری سال دو هزار و چهار در آنها پیروز شد در موقعیتی ایده آل قرار دارد اما، مک کین در موقعیتی خطرناک برای از دست دادن چند ایالتی قرار دارد که بوش سال دو هزار و چهار در آن ها پیروز شده بود.

XS
SM
MD
LG