لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۶

برنامه جهانی غذا: چهل کشور صادرات فرآورده های مواد غذائی را ممنوع کرده اند


برنامه جهانی غذا: چهل کشور صادرات فرآورده های مواد غذائی را ممنوع کرده اند
برنامه جهانی غذا: چهل کشور صادرات فرآورده های مواد غذائی را ممنوع کرده اند

در میانه بالا رفتن قیمت مواد غذایی و افزایش شدید تقاضا در جهان، در خور تحسین است که رهبران جهان با تامین تدارکات غذایی محلی شهروندانشان را یاری می دهند. با این حال، زمانی هست که آنها محدود ساختن صادرات مواد غذایی را آغاز می کنند یا موانع دیگری در بازار بوجود می آورند، آنهم در شرایطی که جهان برای تغذیه خود روز بروز بیشتر به تجارت جهانی متکی می شود.

برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد گزارش می دهد که حدود چهل کشور صادرات فرآورده های مواد غذایی را در حالی که قیمت ها در سال گذشته بالا رفت ممنوع کرده اند. کشورهای دیگر عوارض صادراتی زیادی بر فرآورده های خود وضع کرده اند یا اقدامات مشابه دیگری بعمل آورده اند، که هزینه های آنها به مصرف کنندگان در خارج، که بسیاری از آنها فقیر هستند تحميل می شود.

پرزیدنت بوش با اعلام این خبر که ایالات متحده برای مقابله با بحران، هفت میلیارد دلار اضافی کمک اضطراری غذایی فراهم می آورد، از کشورهایی که چنین محدودیت هایی وضع کرده اند خواست آنها را لغو کنند. او گفت: برخی از کشورها از رسیدن مواد غذایی مورد نیاز به بازار جلوگیری می کنند، و ما از آنها می خواهیم با لغو این محدودیت ها به کاهش رنج و ناراحتی کسانی که غذا بدست نمی آورند کمک کنند.

برخی از کشورها به این درخواست پاسخ مثبت داده اند. نیجریه عوارض یکصد درصدی را که موجب شد بهای برنج خارجی از امکانات بسیاری از شهروندان فراتر برود لغو کرده است. اوکراین محدودیت صادرات غله را کاهش داد. تایلند طرح های خود را برای بوجود آوردن گروهی مانند اوپک با دیگر کشورهای صادر کننده برنج، برای تعیین قیمت های بین المللی غلات، کنار گذاشت.

در رویدادی که بر بحث علیه چنین اقداماتی تاکید می گذارد، میانمار، یکی از اعضای پیشنهادی گروه، از بین رفتن محصول میانسال برنج خود را در تند باد نرگس شاهد بود، و اینک در حالی که به بازسازی خود پرداخته است، احتمالا به برنج وارداتی متکی خواهد بود.

اما نیاز کشورها از این فراتر می رود. کاهش یا حذف موانع برای توسعه تجارت جهانی غذا در کوتاه مدت به رسیدن برنج، گندم، ذرت و کالاهای دیگر به نقاطی که مورد نیاز هستند کمک می کند. و در دراز مدت تولید مواد غذای را تقویت خواهد کرد و به کشاورزان در آفریقا و مناطق دیگری که از دسترسی به بازار های حفاظت شده محروم هستند اجازه رقابت بهتری را خواهد داد.

XS
SM
MD
LG