لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۴

رئيس سازمان خوار وبار جهانی: ميليونها نفر در جهان از گرسنگی و قحطی رنج ميبرند


سازمان ملل متحد خواهان اقدامی فوری برای کاهش بحران جهانی غذا شده است که، به گفته مقامات، میلیون ها نفر در سراسر جهان را به کشیده شدن به فقر و مرگ از گرسنگی و گسترش مناقشه تهدید می کند.

بان کی - مون دبیر کل سازمان ملل متحد ، روز سه شنبه در سخنانی در کنفرانس بین المللی غذا در رم، رهبران جهان را به افزایش تولید مواد غذایی به میران پنجاه درصد در دو دهه آینده فراخواند و از دولت ها خواست مدیریت توزیع کمک های غذایی را مستقیما بر عهده گیرند و پیش از آغاز فصل کشت در سال جاری، بذر و کود برای کشاورزان خرده پا در کشورهای بحران زده فراهم آورند. او همچنین خواهان حذف سیاست های تجارتی و مالیاتی که بازارها را از حالت طبیعی خود خارج می کند شد.

دبیر کل سازمان ملل متحد به تشریح وضع در مناطق صحرائی آفریقا که در آنجا مردم از کمبود شدید غذا رنج می برند پرداخت و همچنین گفت چنین کمبودی در افغانستان، هائیتی، لیبریه و نقاط دیگر، دستاوردهای اقتصادی را که با کمک سازمان ملل متحد صورت گرفته است، تهدید می کند.

پاپ بندیکت دریک پیام کتبی به شرکت کنندگان در کنفرانس گفت گرسنگی و سوء تغذیه در جهانی که در آن به گفته او "منابع و دانش می تواند بحران را حل کند" قابل قبول نیست.

در کنفرانس سه روزه رم ، که سازمان خواربار و کشاورزی جهانی ترتیب داده است، هیات ها در باره آثار گرم شدن هوا بر منابع غذا و افزایش تقاضا برای سوخت گیاهی بحث می کنند. مخالفان سوخت گیاهی می گویند افزایش تفاضا برای سوخت های غیر فسیلی قیمت مواد غذایی را بالغ بر سی درصد بالا برده است. واشنگتن با این رقم بشدت مخالف است، در آنجا مقامات اصرار دارند که سوخت گیاهی فقط در دو یا سه درصد افزایش قیمت ها موثر بوده است.

در این میان، فعالان ایتالیائی به حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران اعتراض کردند. او در سخنانی حملات لفظی یه اسرائیل را تجدید کرد. تندگوئی های احمدی نژاد به تنش بین ایران و غرب در سال گذشته دامن زده است. هیات های غربی به حضور رابرت موگابه رییس جمهوری زیمبابووه در اجلاس رم نیز اعتراض کرده اند.

روز دوشنبه، داگلس آلکساندر نماینده بریتانیا موگابه را متهم کرد که با "سوء مدیریت گسترده" موجب بروز بحران غذایی در کشورش شده است.

XS
SM
MD
LG