لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۴

وزيران دفاع آمريکا و کره ی جنوبی در مورد مسائل دفاعی دو جانبه با يکديگر تبادل نظر کردند


وزيران دفاع آمريکا و کره ی جنوبی امروز (سه شنبه) در ديداری در سئول در مورد مسائل دفاعی دو جانبه با يکديگر گفتگو و تبادل نظر کردند.

وزير دفاع آمريکا، رابرت گيتس، که ديروز وارد سئول شد، همچنين در مراسم مربوط به تغييرات فرماندهان نظامی آمريکا در کره جنوبی شرکت کرد.

ايالات متحده آمريکا نزديک به ۲۸,۰۰۰ نيروی نظامی در شبه جزيره کره مستقر کرده است.

حضور اين تعداد از نظاميان آمريکا در کره جنوبی در واقع آثار و بقايای جنگ کره است که در دهه ۵۰ ميلادی در گرفت.

تغييرو تحولات نظامی واشنگتن در کره که تا سال ۲۰۱۲ تکميل خواهد شد؛ قرارست به سئول مسئوليتهای بيشتری اعطا کند و برای دفاع از کشور، فرماندهی زمان جنگ را نيز خود در دست گيرد.

چنين اقدامی در عين حال با مخالفت شهروندان کره جنوبی روبرو بوده است. در همين راستا امروز برخی از فعالان سياسی کره ای در بيرون از محوطه وزارت دفاع آن کشور دست به تظاهرات زدند.

يکی از فعالان سياسی گفت: «بنظر ميرسد، آنها در مورد انتقال هليکوپترهای نيروهای آمريکايی از کره به افغانستان و افزايش مسئوليتهای دولت کره در قبال نيروهای آمريکايی بحث و تبادل نظر ميکنند؛ که اين، خود بار مسئوليتهای شهروندان کره ای را افزايش ميدهد.»

براساس قرارداد موجود، در يک جنگ احتمالی در منطقه، آمريکا فرماندهی تمام نيروهای متحد خود را در دست خواهد داشت.

و در تحولی جداگانه شماری از پناهندگان کره شمالی به کره جنوبی ادعای کمبود غذايی را در کره شمالی تا حد بحرانی و جدی، رد کرده و ميگويند کمکهای انسانی وبين المللی به پيونگ يانگ، تنها رژيم کمونيستی را مستحکمتر کرده است.

چهارتن از اين پناهندگان کره شمالی که در يک کنفرانس مطبوعاتی در سئول شرکت کرده بودند به خبرنگاران گفتند اين خبر که کمبود مزمن مواد غذايی در کره شمالی آن کشور را در آستانه ی قحطی قرار داده است درست نبوده و نيست. آنها گفتند اين همان چيزی است که هر ساله تکرار ميشود. در نتيجه اين موضوعی نيست که مثلا بگوييم امسال اوضاع وخيمتر شده است.

يکی از اين چهار نفر، که در سال ۲۰۰۴ به جنوب پناهنده شده است، به خبرنگاران گفت سئول نبايد هيچ کمکی را بدون شرط در اختيار پيونگ يانگ بگذارد. وی گفت، «اين کمکها بيشتر به رژيم کره شمالی ياری ميرساند تا بر سر قدرت بمانند و کمکی برای مردم آن کشور يعنی کسانی که به اين کمکها نياز دارند نيست.»

کره شمالی از دهه ۹۰ ميلادی در اثر چند فاجعه طبيعی و سو مديريت اقتصاد دولتی، برای تغذيه ۲۳ ميليون جمعيت خود، بدنيای خارج متکی است.

آمريکا ماه گذشته اعلام کرد ۵۵۰ هزار تن مواد غذايی را به کره ی شمالی ارسال خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG