لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۱

جلسه سالانه مجمع اقتصادی جهان امروزِ پايان يافت


در جريانِ برگزاری مجمع جهانی اقتصاد در داووسِ سوئيس علی بابا جان وزير امورِ خارجه ترکيه در موردِ آيندهِ کشورش در صورتِ عضويت در اتحاديه اروپا گفت، اين يک روند است که احتمالا ممکن است زمانِ زيادی را بگيرد و دشواری ها خود را دارد. ترکيه تنها عضو بيست و هشتم و يا بيست و نهم بازارِ مشترکِ اروپا نخواهد بود.

هر چند احتمالا ترکيه تا حدودی عضوی متفاوت در بازارِ مشترک اروپا خواهد بود. به گفته وی حضورِ ترکيه در اتحاديه اروپا بر روی سيمای اين نهاد تاثيرات تازه ای می گذارد.

در جريانِ نشستِ سالانه مجمعِ اقتصادی جهان کريستين لاگارد، christine lagarde وزيرِ اقتصاد و دارايی فرانسه گفت، «من فکر می کنم کشورهايی که واحدِ رايجِ پول شان يورو ست توانسته اند به اتحادی نيز دست يابند و نه تنها مسافرت را در اين کشور ها راحت کرده بلکه به اقتصادِ واحد نيز رسانده است.»

در روزِ شنبه و در جريان همين نشست ژاک آتالی، jacques attali، مشاورِ ارشدِ رئيس جمهورِ فرانسه در امورِ اقتصادی نظرياتِ خود را در موردِ وضعيتِ کنونی اقتصادِ جهانی ابراز داشت و گفت، «من تصور اين را ندارم که ما در رُکود اقتصادی قرار داريم، بلکه به باورمن گرفتاری ما در زمينه بحرانِ مالی است، و همان طور که من يک سال و نيم قبل گفته بودم بسياری از افراد از اين مسئله و خطرات احتمالی آگاهند. سوای بحران موجود در وام های مسکن بحران های ديگرِ مالی در زمينه های متفاوت و از آن جمله کارت های اعتباری در راه است. من معتقدم کارهای زيادی برای بهبودِ موضعيتِ بانک ها و اصولا ديگر موسسات مالی به خصوص در رابطه با سپردن وام و نحوه تعيين بهره بايد انجام داد.

جلسه سالانه مجمع اقتصادی جهان که در روزِ چهارشنبه ۳ام بهمن در سوئيس آغاز شده بود امروزِ يکشنبه ۷ بهمن پايان يافت.

کلاوس شواب، بنيان گذار مجمع اقتصاد جهانی، و تونی بلر نخست وزير پيشين بريتانيا آخرين سخنرانان نشست بودند.

کلاوس شواب طی سخنانی از چالشهای فراوان پيش روی جامعه جهانی يادکرد و گفت، «مابا چالشهای زيادی رو به روئيم. با اين همه بايد بگويم جو حاکم برنشست بسيار و يا دست کم تا حد زيادی، اميدبخش بود. چرا؟ چون با فرصتهای بسيار بسيار زيادی روبه رو هستيم.»

تونی بلر، نخست وزير پيشين بريتانيا، که اکنون فرستاده ويژه سازمان ملل متحد به خاورميانه با هدف برقراری صلح ميان اسرائيل و فلسطينی هاست، از اميد به برقراری چنان صلحی صحبت کرد و گفت، «حرف من اين است: کليد اصلی حل اين هم ادامه روند کنونی است. جورج بوش درست می گويد می توان در طول سال به موافقتنامه ای دست يافت. نمی گويم حتما اتفاق خواهد افتاد، اما کاملا عملی و محتمل است. در صورتی روی خواهدداد که مسائل آنجاهم دستخوش تغيير بشود. اگر اسرائيل اين اعتماد را پيدا کند که فلسطينی ها قادر به برقراری امنيت هستند و فلسطينی ها هم مطمئن شوند که اشغال پايان می يابد، آری اگر اين دو واقعه روی بدهد، آنگاه ماشاهد جوش خوردن بحث سياسی با واقعيت موجود خواهيم بود.»

تونی بلر با اشاره به وجود تندروهای ستيزه جو در دو طرف کشمکش گفت پر اهميت ترين امرادامه گفتگو ست. «برای غلبه بر تروريسم اقدامهای امنيتی مورد نياز است، اما در نهايت مابا نبرد انديشه ها رو به روئيم. برای پيشرفت کار به انديشه ای ورای انديشه اينها نياز داريم. در هر آئينی عده ای خشک انديش هستند. چرا اينرا می گوئيم؟ چون عده ای به نام اسلام دست به اين کارهای دهشت انگيز می زنند. امر مهم گردآوردن اينها زيرچتر يک عقيده محکم است. به آنها بايد بگوئيم جهانی که ما می خواهيم ايجاد کنيم جهانی است که بايد عادلانه و منصفانه باشد. در آن، فرصتهائی باشد و در کنار فرصتها، مسئوليتهائی. مسئوليت احترام به ديگران.»

XS
SM
MD
LG