لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۸

بوش از کليه کشورها خواست فشار بر حکومت ايران را تا زمان توقف فعاليتهای اتمی ادامه دهند


<!-- IMAGE -->

پرزيدنت جورج دبليو بوش مصرّا از کشورها می خواهد بر اعمال فشار بر حکومت ايران تا زمان توقف فعاليتهای غنی سازی اورانيوم و افشای دامنه کامل برنامه هسته ای اش ادامه دهند.

از اورانيوم غنی سازی شده می توان در توليد انرژی هسته ای و يا بمب هسته ای استفاده کرد. سازمان ملل متحد بارها از ايران خواسته است غنی سازی اورانيوم را متوقف سازد. پرزيدنت بوش می گويد: " موضوع هسته ای ايران يک مساله است و همچنان يک مساله می ماند و جامعه بين المللی بايد بدان بپردازد".

آقای بوش که پس از انتشار گزارش اطلاعاتی آمريکا سخن می گفت افزود رژيم ايران کار روی برنامه مخفيانه تسليحات هسته ای را در سال ۲۰۰۳ متوقف ساخته است. در گزارش اين نيز آمده است که؛ " متقاعد کردن رهبری ايران به دست برداشتن نهائی از توسعه برنامه هسته ای دشوار خواهد بود چرا که در درون رهبری ايران عده زيادی هستند که احتمالا ميان توسعه تسليحات هسته ای با مساله کليدی امنيت ملی ايران و هدفهای سياست خارجی ارتباطی می بينند و با توجه به اينکه دست کم از اواخر دهه ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۰۳ تلاش چشمگيری در ايران برای پيشبرد اين برنامه صورت گرفته است."

پرزيدنت بوش می گويد گزارش جديد اين نکته را روشن می سازد که مسائل زيادی هست که ايران بايد در باره مقاصد هسته ای و فعاليتهای گذشته اش توضيح بدهد و اينکه ايرانی ها با يک گزينه راهبردی رو به رو هستند.

آقای بوش ۵ دسامبر در سخنرانی پايگاه هوائی اِپلی در اوماها- نبراسکا- گفت:" آنها می توانند در باره دامنه فعاليتها ی هسته ای شان در برابر جامعه بين المللی مبرا شوند و پيشنهاد ديرين تعليق برنامه غنی سازی را بپذيرند و به ميز گفتگو باز گردند، و يا به مسير انزوا که در راستای بهترين منافع ايرانيان نيست ادامه دهند".

تام کيسی، قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، می گويد ادامه فشارها ی بين المللی تعيين کننده است. تام کيسی در ۴ دسامبر در وزارت امور خارجه امريکا گفت: " فشار بين المللی به باورما آنان را وادار کرده است برنامه تسليحات هسته ای را به حال تعليق درآورند، اما اين واقعيت که آنان در چالش با قطعنامه ها ی سازمان ملل متحد و خواست جامعه بين المللی به کارشان ادامه می دهند يعنی تهيه اورانيوم غنی شده به قدر کافی برای تبديل آن به سلاح هسته ای، اين دشوارترين و مهم ترين عنصر توليد سلاح هسته ای، به نظر من موجب احساس آرامش و راحتی مردم نمی شود..."

ادامه فشار بر رهبران ايران به گفته آقای کيسی، لزوما به معنای بازداشتن آنها از روی آوردن دوباره به برنامه تسليحات هسته ای، و نيز اين اطمينان است که ما نخواهيم گذاشت آنان به اصلی ترين قطعه دانش ساخت نهائی چنان سلاحی دست يابند.

XS
SM
MD
LG