لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۰

بررسی دست آوردهای سران هشت کشورعمده صنعتی در آلمان  


رهبران هشت کشور (معروف به جی هشت) وعده دادند که به مبارزه عليه بيماری مرگبار ايدز و بيماريها ی ديگر در آفريقا را کمک کنند. آنها ۶۰ ميليارد دلار آمريکائی برای اين منظور در نظر گرفتند، اما هيچگونه جدول زمانی برای پرداخت اين پول تعيين نکردند. البته مبارزان عليه اين بيماری ميگويند که اين مبلغ شامل ۳۰ ميليارد دلاری که آمريکا پيشتروعده داده بود، نيز ميشود.

رهبران همچنين به نوعی مصالحه و سازش بر سر موافقت نامه تغييرات جوی نيز رسيدند. پرزيدنت بوش با کاهش توليد گازهای گلخانه ای موافقت کرد و گفت در چارچوب سازمان ملل متحد در اين زمينه همکاريهای لازم را انجام خواهد داد. اما اين توافق انتظارات آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و ميزبان کنفرانس سران، را بر آورده نکرد.

همچنين در حاشيه اين کنفرانس سران آمريکا و روسيه در طی مذاکراتی موافقت کردند که در ارتباط با مسئله طرح آمريکا برای سيستم دفاع موشکی در اروپای شرقی، گفت و شنود استراتژيک داشته باشند.

در چهارشنبه گذشته، روسای بانکهای مرکزی آمريکا، ژاپن و منطقه يورو از طريق ويدئويی با همتايان خود که در يک کنفرانس مالی در آفريقای جنوبی شرکت کرده بودند.

در اين اظهار نظر ها هر سه اين مقامات به اقتصاد کشورهای خود ابراز خوش بينی کردند.

بن برنانکی، رئيس بانک مرکزی ايالات متحده آمريکا، گفت اقتصاد کشورش رو به ترقی است و از رشد دو در صد خبر داده است، هر چند او گفت که سقوط بازار مسکن در آمريکا البته در ربع اول سال جاری بر اقتصاد آمريکا اثر منفی داشت.

اين نظر با گزارش وزارت کار آمريکا همسانی دارد که در گزارش اخير خود در روز پنجشنبه گفت تعداد کسانيکه برای نخستين بار تقاضای مزايای بيکاری ميکنند کاسته شده است، که اين بمعنای آنستکه بازار کار در آمريکا قوی است. همچنين اقتصاددانان پيش بينی ميکنند که کسری موازنه تجارت خارجی آمريکا کاهش يابد که به معنای کاهش شکاف بين واردات و صادرات آمريکا خواهد بود.

رئيس بانک مرکزی اروپا از رشد شش درصدی ۱۳ کشور منطقه يورو صحبت کرد.

در روز چهارشنبه همچنين بانک مرکزی اروپا برای کنترل تورم در کشورهايی که از يورو استفاده ميکنند، نرخ بهره را تا ۴ در صد افزايش داد که در شش سال اخير بيسابقه بود. کلاد تريشه، رئيس بانک مرکزی اروپا، گفت هزينه وام گرفتن هنوز بقدری پايين است که به رشد اقتصادی ۱۳ کشور منطقه که دارای اقتصادی قوی در سال گذشته بودند، کمک ميشود.

و رئيس بانک مرکزی ژاپن نيز گفت که اقتصاد کشورش در مسير پيشرفت گام بر ميدارد که امسال از رشد دو درصدی بر خوردار خواهد شد.

آخرين تحولات در روابط اقتصادی آمريکا و چين روزسه شنبه گذشته

هنری پالسون، وزير خزانه داری آمريکا، گفت گزارشهای مربوط به شکست مذاکرات اخير آمريکا و چين در واشنگتن برای حل اختلافات تجاری گمراه کننده و غير واقعی است. او افزود، «در مذاکرات ماه گذشته با چينی ها به نتايج ملموسی دست يافتيم که چارچوب پيشرفتهای بعدی در اين زمينه را فراهم ساخته است. بويژه ما در باره انرژی، مسائل محيط زيستی، خدمات مالی و هواپيمائی به پيشرفتهای قابل ملاحظه ای دست يافتيم.»

وزير خزانه داری آمريکا، که در بنياد هريتيج صحبت ميکرد، افزود مهمترين موضوعات تجاری که در روابط اقتصادی دو کشور مشکل ايجاد کرده است يکی باور آمريکا بر اينکه چين عمدأ ارزش واحد پولی را پايين نگهداشته است و ديگر اينکه عدم پيروی چين از قوانين مربوط به حقوق مؤلف و مصنف است.

عدم موازنه تجاری آمريکا با چين يک مشکل سياسی در کنگره آمريکا ايجاد کرده است. اين قانونگزاران پکن را متهم ميکنند با دستکاری در پايين نگهداشتن ارزش واحد پولی خود، به آن يک موقعيت برتر تجاری اما غير عادلانه ميدهد، که باعث شده است برخی از اين قانونگزاران بخواهند با تصويب قوانينی از بازارهای آمريکا حمايت کنند.

آقای پالسون مصرأ از چين خواسته است که واحد پولی اش را شناور کند که خود يک عنصر اساسی در تلاش چين برای تبديل به اقتصاد بازار آزاد است.

جيمز بيکر، وزير پيشين خزانه داری و امور خارجه در دولتهای ريگان و بوش پدر، نيز هشدار داد که اگر چين تن به شناور کردن واحد پولی اش ندهد، بيم آن می رود که آمريکا ممکنست به سياستهای حمايتی متوسل شود.

XS
SM
MD
LG