لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۷

برنامه اتمی ايران و آزمايش موشکی کره شمالی در مذاکرات رهبران آمريکا و کانادا


پرزيدنت بوش در يک کنفرانس خبری مشترک با استيفن هارپر نخست وزير کانادا تاکيد کرد که برنامه اتمی ايران، و عمل تحريک آميز کره شمالی برای آزمايش موشکی در کانون مذاکرت آنها بوده است .

پرزيدنت بوش گفت ما در مذاکراتمان در باره متقاعد ساختن رژيم ايران به دست برداشتن از جاه طلبی های اتمی خود تبادل نظر کرديم و خواست های مشترکمان را مطرح ساختيم .

پرزيدنت بوش گفت يکی از موارد مطرح شده در باره ايران، استراتژی و سياستی است که در کنفرانس سران هشت کشور عمده صنعتی جهان نيز مطرح خواهد شد. پرزيدنت بوش گفت در باره اين استراتژی ، امروز صبح با ولاديمير پوتين رئيس جمهوری روسيه نيز صحبت کرده است .

پرزيدنت بوش گفت از مذاکرات با رهبران چين و روسيه و ديگر رهبران درگير در مذاکرات شش جانبه با کره شمالی به اين نتيجه رسيده است که همگی اتفاق نظر دارند که مسئله بايد از راههای ديپلوماتيک حل و فصل شود ، و به رهبر کره شمالی اين پيام را بدهند که بهتر است بجای منزوی ساختن بيشتر خود ، به خواست های جامعه بين المللی احترام بگذارد و به تعهداتی که سپرده است عمل کند .

پرزيدنت بوش گفت ما تهديد های رهبر کره شمالی را جدی تلقی ميکنيم، هر چند که او کشورش را جامعه ای بسته نگاه داشته و نميتوان نظير جوامع آزاد دريافت که قصد وی از برنامه های اتمی اش چيست؟ پرزيدنت بوش گفت بهمين جهت است که ما ميخواهيم از طريق تبادل نظر و همکاری با طرفهای درگير در مذاکرات شش جانبه با کره شمالی به رهبر آن کشور بفهمانيم که يک صدا صحبت ميکنيم و يک راه فرستادن چنين پيامی برای او ، رفتن به سازمان ملل متحد است .

پرزيدنت بوش و آقای هارپر در کنفرانس خبری خود همچنين به پرسش هائی پاسخ دادند که بيشتر در باره رفت و آمد افراد و نقل و انتقال تجارت در مرزهای دو کشور، با توجه به ملاحظات امنيتی دور ميزد . پرزيدنت بوش گفت دولت وی منتظر نتيجه گيريهای کنگره آمريکاست و پس از آن در باره راههای اجرائی برقراری تسهيل در رفت و آمد ، و نقل و انتقال های مرزی با دولت کانادا وارد گفتگو خواهد شد.

پرزيدنت بوش امروز شصتمين سالگرد تولد خود را با گفتگو و تبادل نظر با استيفن هارپر نخست وزير کانادا در کاخ سفيد آغاز کرد . اين نخستين سفر رسمی آقای هارپر به واشينگتن پس از پيروزی حزب محافظه کار او در انتخابات پارلمانی ژانويه امسال است. مناسبات معمولا گرم و نزديک آمريکا و کانادا در دوران دولت قبلی ، که با حمله آمريکا به عراق مخالفت ميکرد، سرد شده بود.اما بنظر ميرسد اين مناسبات با شروع نخست وزيری آقای هارپر دو باره رو به گرمی گذاشته است.

توافق اخير هر دو کشور برای برطرف ساختن اختلاف نظر هائی بيست ساله بر سر سوبسيدها و کمک های دولتی به صنعت چوب و تخته، بخشی از اين رونداست. ///////

XS
SM
MD
LG