لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۳

قهوه خطر ابتلاء به بيماری قند را کاهش ميدهد


هر روز صبح ميليونها نفر از مردم در سراسر جهان با يک ليوان قهوه روز خود را آغاز ميکنند. ولی آيا اين عادت سالمی است؟

کارشناسان بهداشت سالهاست که در مورد اثرات مضر نوشيدن زياد قهوه هشدار داده اند، ولی پژوهش جديدی نشان ميدهد؛ قهوه، با و يا بدون «کافئين» ميتواند خطر ابتلاء به نوع دوم بيماری قند را کاهش دهد. ميليونها نفر از مردم ميگويند نميتوانند روز خود را بدون صرف يک ليوان قهوه شروع کنند؛ طعم قهوه را دوست دارند؛ بدون قهوه احساس خستگی ميکنند؛ و فکر ميکنند که معتاد به قهوه هستند.

پژوهش های انجام شده نشان ميدهد که قهوه به هرگونه ای که صرف شود؛ خواه ساده و يا همراه با شير و خامه؛ و خواه بصورت «اسپرسو» يا «لاته»، خطر ابتلاء به بيماری «پارکينسون»، بيماريهای کبدی، سرطان سينه، سنگ کيسه صفرا، و نوع دوم بيماری قند را کاهش ميدهد.

پژوهشگران ميگويند بيست و هشت هزار نفر از مردم ايالت «آيووا»ی آمريکا که روزانه بيش از ۶ ليوان قهوه کافئين دار مينوشند خطر ابتلاء آنها به نوع دوم بيماری قند بيست و دو درصد کمتراست، و در ميان کسانيکه قهوه بدون کافئين مصرف ميکنند اين رقم به سی سه در صد افزايش مييابد.

دکتر «پيتر مارتين»، پژوهشگر دانشگاه پزشکی «وندربلت»، ميگويد: «ما موادی را در قهوه کشف کرديم که وقتی آنها را بر روی موشها آزمايش کرديم، باعث افزايش کارائی کبد موشها شد و بر روی قند خون موشها مانند داروهای ضد بيماری مرض قند عمل کرد.

ولی بسياری ديگر از کارشناسان بهداشت ميگويند نوشيدن زياد قهوه برای قلب مضر است و باعث اعتياد شخص به قهوه ميشود، و پيشنهاد ميکنند برای جلو گيری از نوع دوم بيماری قند بهترين روش داشتن فعاليت های بدنی مرتب و صرف غذاهای مناسب است.

XS
SM
MD
LG