لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۸

اعمال تحريم اقتصادی آمريکا بر شرکنهای خارجی مشغول داد و ستد با ايران


اعمال تحريم در مورد ۹ شرکت خارجی از تاريخ تصويب قانون منع فروش تسليحات به ايران، که ۵ سال پيش به تاييد کنگره آمريکا رسيد، از لحاظ تعداد شرکتهای محروم و بعد و ميزان اين تحريمها، بيسابقه است.

اعلام تحريمها، نمايانگر تلاشهای پشت پرده وسيع آمريکا است، تا، ايران را از تهيه مواد لازم برای دستيابی به توليد سلاحهای کشتار جمعی، باز دارد.

وزارت امور خارجه آمريکا، اعلام کرده است برنامه تحريم ۹ شرکت خارجی، به مدت يکسال، و از تاريخ ۲۳ ماه دسامبر جاری، قابل اجراء خواهد بود.

بموجب اين تصميم، شرکتهای مورد بحث، از هر گونه حق معامله با دولت آمريکا، و نيز از خريداری فرآورده ها و تجهيزات پيشرفته تکنولوژيک، محروم خواهند بود.

از ميان شرکتهای مورد تحريم، ۶ شرکت چينی هستند و از اين ميان، سه شرکت، در گذشته نيز، بعلت تخلف از مصوبات سال ۲۰۰۰ کنگره، مورد تنبيه واقع شده اند.

يکی از اين شرکتها، موسوم به « گروه صنايع شمال چين» يا اختصاراً« نورينکو» کراراً، از آمريکا اخطار دريافت کرده است.

يکی از مقامات ارشد آمريکا، «نورينکو» را بعنوان يک « متخلف زنجيره ای» توصيف می کند. ۲ کمپانی محروم هندی، صادر کننده مواد شيميایی هستند... و شرکت ا ُتريشی، بنام Steyr-Mannlicher از سازندگان معروف سلاحهای پيشرفته تهاجمی است.

ادم ارلی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا می گويد، تحريم اين شرکتها، بر اساس اطلاعات موثق صورت گرفته است و همه اين اطلاعات نيز، نشان می دهد که، شرکتهای۹گانه محروم، به ايران، تکنولوژی و تجهيزاتی را که نبايد، فروخته اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، اذعان دارد که تحريمهای آمريکا درمورد بسياری از اين شرکتها، تنها جنبه سمبوليک و نمادين دارد، و تاثيری بر آنها نخواهد داشت، چون، شرکتهای مورد بحث، اصولاً دادو ستد قابل ملاحظه ای با آمريکا نداشته اند. با اينهمه، سخنگو می گويد، اعلام برنامه تحريم، پرده از کار اين شرکتها بر می دارد و آنان را در معرض ديد دقيق دولتهای متبوع خويش، و جامعه بين المللی قرار می دهد: سخنگو می گويد:« تحريم... وسيله مهم و موثری است در محدود کردن ايران، و وارد آوردن فشار، بر برنامه های ايران، برای جلوگيری ازايجاد قابليت های توليد موشک و سلاحهای کشتار جمعی. بنظر من، اعلام تحريمها، اقدام تاثير گذاری است... چون، دولتها را هشيار می سازد که در خاک کشور آنها فعاليت هائی صورت می گيرد و به آنها فرصت می دهد اقدامات لازم را برای جلوگيری از اين قبيل فعاليت ها، بعمل آورند.»

آقای ارلی می گويد، واکنش دولتها، نسبت به قضيه تحريم، عموماً «خوب» بوده است و آمريکا، مخصوصاً، از دولت اتريش، همکاريهای قابل ملاحظه ای دريافت کرده است. سخنگو ميگويد، از تاريخ اعلام تحريمها، تا کنون، بيش از ۴۰ شرکت و فرد ، در فهرست قرار گرفته اند.

XS
SM
MD
LG