لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۹

یک هفته، سه خودکشی در ملاءعام؛ از حلق‌آویز در خیابان میرداماد تا خودکشی در بیمارستان


تصویری از سقوط زن جوان در میدان رسالت تهران که گفته می‌شد خودکشی بوده - دی ۱۳۹۴
تصویری از سقوط زن جوان در میدان رسالت تهران که گفته می‌شد خودکشی بوده - دی ۱۳۹۴

شهروندان تهران در طول این هفته در سه نقطه پایتخت ایران، شاهد خودکشی‌هایی در ملاءعام بوده‌اند.

خودکشی خیابان میرداماد

ابتدا روز شنبه، عکسی از مردی میانسال در شبکه‌های مجازی منتشر شد که خود را از یک پل هوایی در خیابان میرداماد تهران حلق‌آویز کرده بود.

تاکنون هیچ نهاد رسمی درباره نحوه و چگونگی مرگ این مرد اظهارنظری نکرده‌اند اما خبرآنلاین نوشت که متوفی بین ۵۰ تا ۶۰ سال سن داشت و با توجه به کت و شلوار مرتبی که بر تن داشت، به نظر می‌رسد از طبقه متوسط جامعه باشد.

کم‌سابقه بودن نوع خودکشی باعث طرح فراوان آن در شبکه‌های اجتماعی شد و از طرفی برخی منتقد بودند که نباید عکس‌های مرد حلق‌آویز منتشر شود.

خودکشی در بیمارستان میلاد

هنوز بحث بر سر این خودکشی در بین کاربران ایرانی داغ بود که خبر رسید مرد ۴۷ساله‌ای خود را از طبقه سوم بیمارستان میلاد به پایین پرت کرده است. روزنامه شرق نوشته بود که این مرد با درد زیادی در ناحیه شکم به این بیمارستان دولتی در تهران مراجعه کرده است. اما به او می‌گویند تا زمانی که ۳۰۰ هزارتومان به ‌حساب بیمارستان واریز نکند، پذیرش نخواهد شد.

این بیمار که علی شفیعی و پدر دو فرزند خردسال معرفی شده از مرگ نجات پیدا کرد اما در کماست.

انتشار این خبر موجی از اعتراض و انتقاد را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت. به ویژه این که در یک سال گذشته انتقادات زیادی متوجه جامعه پزشکی شده و حوادثی مانند کشیدن بخیه‌های یک کودک در خمینی شهر و مرگ یک زن در نزدیکی بیمارستان و عدم پذیرش او، باعث بروز اصطکاک و نارضایتی شده است.

اما مدیر روابط عمومی بیمارستان میلاد هرگونه بدرفتاری با این بیمار را تکذیب کرد و توضیح داد که او را پذیرش کرده‌اند اما نیاز به سونوگرافی داشته است، "از آنجا که دفترچه اش فاقد اعتبار بوده، از او و همراهش می‌خواهند که به سوپروایزر بیمارستان مراجعه و پشت برگه‌اش را امضا کند تا درمانش به صورت رایگان ادامه پیدا کند. اما این فرد به سوپروایزر مراجعه نکرده و خود را از طبقه اول اورژانس به زیرهمکف پرتاب کرده است."

دختر ۱۸ ساله در پل ولایت

پایان بخش این هفته پرماجرا هم خودکشی یک دختر ۱۸ ساله بود که روز پنج‌شنبه ۱۶ اردیبهشت از پل ولایت اتوبان نیایش خود را به پایین پرتاب کرد.

تصاویر این دختر نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد اما هنوز جزییاتی از دلایل این حادثه منتشر نشده است.

این درحالی است که محمد شهریاری سرپرست دادسرای ویژه قتل در همین هفته اعلام کرد میزان خودکشی در تهران در سال ۱۳۹۴ ۳۸۶ فقره بوده که نسبت به آمار ۴۴۷ نفری سال ۱۳۹۳، کاهش داشته است.

پاییز و زمستان سال گذشته نیز چندین خودکشی در میان دانش‌آموزان و جوانان ایرانی توجه‌ها را به خود معطوف کرد و حداقل دو مورد خودکشی با پریدن جلوی مترو در تهران به وقوع پیوست.

با این حال حسین قاضیان، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با صدای آمریکا توضیح داد که اغلب تصور می شود در ایران خودکشی زیاد است و بیشتر هم می‌شود اما این روند، اختصاصی ایران نیست به طوری که در ۴۵ سال گذشته میزان خودکشی جهانی ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

آقای قاضیان یادآوری کرد: "خوشبختانه در کنار افزایش سایر ناهنجاری های اجتماعی میزان اقدام به خودکشی در ایران پایین‌تر از معدل جهانی است."

XS
SM
MD
LG