لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۷

ایران، محور اصلی مناظره سوم اوباما و رامنی


باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و میت رامنی رقیب جمهوری خواه او روز دوشنبه در سومین و آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ شرکت کردند.

ایران و خاورمیانه، از موضوعات اصلی این مناظره بود که در ایالت فلوریدا برگزار شد.

در مورد ایران، باراک اوباما گفت دولت او با اجرای «سخت ترین و فلج کننده ترین تحریم ها» علیه جمهوری اسلامی قدرت خود را نشان داده است.

میت رامنی گفت جهان «چهار سال به یک ایران هسته ای نزدیک تر شده است». او گفت رهبران ایران در جایی که باید قدرت آمریکا را می دیدند، شاهد ضعف بودند.

رامنی در پاسخ به این سوال که بزرگ ترین خطری که آمریکا را تهدید می کند چیست؟ پاسخ داد برنامه اتمی ایران.

باراک اوباما در پاسخ به این پرسش گفت همچنان شبکه های تروریستی، بزرگترین تهدید علیه آمریکا هستند.

میت رامنی گفت وقتی رییس جمهوری ایران می گوید بدهی ما (آمریکا)، ما را به یک کشور بزرگ تبدیل نمی کند، این یک مورد ترسناکی است.

رامنی گفت در صورت اینکه رییس جمهوری آمریکا شود، تحت کنوانسیون «نسل کشی»، باعث خواهد شد رییس جمهوری ایران تحت تعقیب قرار بگیرد. او گفت اظهارات محمود احمدی نژاد، معادل تحریک به نسل کشی است و من باعث می شود او تحت تعقیب قرار بگیرد.

میت رامنی همچنین گفت اطمینان حاصل خواهد کرد که دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران در جهان طرد شوند.

باراک اوباما گزارش های رسانه ای در مورد توافق ایران و آمریکا برای انجام مذاکرات مستقیم را رد کرد و گفت این گزارش ها درست نیست.

او گفت اما هدف ما این است که ایران تشخیص دهد که باید برنامه اتمی را کنار بگذارد و از قطعنامه های سازمان ملل متحد پیروی کند. باراک اوباما گفت آنها با این اقدام فرصت آن را می یابند تا بار دیگر به جامعه جهانی بازگردند و ما از این اقدام استقبال می کنیم.

باراک اوباما گفت افرادی در ایران هستند که آرمان هایشان مثل آرمان های دیگر مردم دنیا، داشتن زندگی بهتر است و ما امیدواریم رهبری آنها تصمیم درست را بگیرد.

باراک اوباما گفت همه اظهارات میت رامنی در خصوص سیاست خارجی تاکنون «غلط» بوده است.

میت رامنی، فرماندار سابق ماساچوست در واکنش گفت انتقاد کردن از او نمی تواند برای متوقف کردن خشونت ها در خاورمیانه یک دستور کار باشد.

رامنی با انتقاد از سیاست خارجی اوباما در خاورمیانه گفت در رابطه با امیدواری هایی که در منطقه داشته ایم، «عقبگردهای بسیار چشمگیری» را شاهد بوده ایم.

رامنی گفت:« من به خاطر از میان برداشتن اسامه بن لادن و شکار رهبری القاعده تبریک می گویم، ولی ما نمی توانیم از طریق اعدام از این نابسامانی خارج شویم. ما باید یک استراتژی جامع و قوی به کار بگیریم که به دنیای اسلام و دیگر نقاط جهان کمک کند تا این افراط گرایی تند و خشن را رد کنند. این افراط گرایی در حال فرار نیست و به طور قطع پنهان نیز نشده است.»

اوباما با اشاره به لیبی گفت آمریکا با متحدانش همکاری زیادی کرده است تا صلح و دموکراسی را به منطقه بیاورد.

آقای اوباما در مورد حمله به کنسولگری آمریکا در لیبی گفت به رغم این فاجعه، ده ها هزار لیبیایی بعد از حوادث بنغازی راه پیمایی کردند و گفتند آمریکا دوست ماست، ما در کنار آنها می ایستیم.

رییس جمهوری آمریکا گفت بدون فرستادن سربازان به داخل لیبی و با هزینه ای معادل کمتر از دو هفته جنگ در عراق، کشوری که ۴۰ سال زیر یوغ دیکتاتوری بود، از دست حاکمی که آمریکاییان را کشته بود آزاد شد.
XS
SM
MD
LG