لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۷

آغاز رزمایش آمریکا و بیش از ٣٠ کشور در خلیج فارس


ایالات متحده به همراه بیش از سی کشور جهان روز یکشنبه بزرگترین رزمایش دریایی در خاورمیانه را در خلیج فارس آغاز کرد؛ رزمایشی که هدف اصلی آن مقابله با تهدید احتمالی ناشی از مین های دریایی است.

این رزمایش دریایی می تواند هشداری به جمهوری اسلامی ایران باشد، گرچه مقام های نیروی دریایی ایالات متحده آن را تمرینی دفاعی برای مقابله با مین های دریایی می خوانند و نه رزمایشی در مقابله با یک کشور خاص.

کشتی های جنگی، ناوهای هواپیمابر، مین روب ها و زیردریایی ها بیش از سی کشور جهان، در نمایش بی سابقه قدرت، در این رزمایش دوازده روزه حضور دارند.

دستکم ۱۲ ناو جنگی – از جمله رزمناوهای حامل موشک های بالیستیک، ناوچه، کشتی های مهاجم و ناوشکن حامل هزاران افسر نیروی دریایی آمریکا و نیروهای ویژه – ناوهای هواپیمابر را پشتیبانی می کننند.

بریتانیا با چهار مین روب، کشتی لجیستیکی موسوم به کاردیگان بِی – متعلق به ناوگان سلطنتی – و اچ ام اس دایموند، ناوشکن نوع 45 جدید که یک میلیارد پوند ارزش دارد و یکی از قدرتمندترین کشتی های ناوگان آن کشور به شمار می رود، در این مانور حضور دارد. در این رزمایش، فرماندهان نظامی سرنگون کردن هواپیماها و کشتی های جنگی و آتشبار موشک ها در سواحل ایران را شبیه سازی خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران تهدید کرده است که تنگه هرمز را در صورت اقدام علیه خود خواهد بست، این تنگه مسیری است که یک پنجم نفت جهان از آن عبور می کند و ایران احتمالا با قرار دادن مین دریایی می تواند به هدف خود برسد.

بستن تنگه هرمز برای اقتصادهای شکننده بریتانیا، اروپا، ایالات متحده و ژاپن –که همگی شدیداً به منابع نفت و گاز خلیج فارس وابسته اند– عواقب ناگواری خواهد گذاشت.

تنگه هرمز یکی از پر ترددترین آبراههای بین المللی است. پهنای این آبراه استراتژیک در باریک تری قسمت آن تنها ۲۱ مایل است؛ این تنگه از شمال به خاک ایران و از جنوب به امارات متحده عربی می رسد.

فرانسه، ژاپن، اردن، زلاندنو ، امارات عربی متحده، عربستان و بریتانیا در میان بیش از سی کشوری هستند که در این رزمایش شرکت دارند.

این رزمایش در خلیج عمان و خلیج عدن نیز برگزار خواهد شد.
XS
SM
MD
LG